• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

 

Kedvezményezett:

Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Cím: 8200 Veszprém, Kórház utca 1.

A projekt teljes költségvetése: 4 794 386 396 Ft

Támogatás összege: 4 314 947 756 Ft

Projekt időtartama: 2010. október 1. – 2012. szeptember 30.

Információ: tiop224info@vmkorhaz.hu

Közreműködő szervezet:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Cím: 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület

 

Irányító hatóság:

Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program Irányító Hatósága

http://www.nfu.hu/hepih

 

Támogatási Szerződés 2010. szeptember 8-án ünnepélyes keretek között aláírásra került. A projekt további folyamatairól a honlapon és az írott sajtóban tájékoztatjuk a lakosságot.

 

Struktúraváltás a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-nél

TIOP 2.2.4-09/1-2010-0023

 

A Kórház a TIOP 2.2.4/09/1 akció keretében pályázatot nyújtott be Európai Uniós támogatás elnyerésére az aktív fekvőbeteg szakellátás súlyponti kórházi szerephez illeszkedő, kiemelt szakmai színvonalának megőrzése illetve emelése, a gyógyító-megelőző feladatok ellátásához szükséges infrastrukturális feltételrendszer korszerűsítése, a Kórház által nyújtott ellátásokhoz történő hozzáférés javítása, a hosszú távú fenntarthatóság biztosítása érdekében.

A fejlesztéseken belül elsősorban a magas hozzáadott értéket jelentő, igen költséges technológiák telepítése, befogadása és fejlesztése – valamint az ehhez szükséges műszaki-infrastrukturális környezet, háttér kialakítása – jelent prioritást.

A sikeres pályázat nyomán a központi műtőblokk teljes felújítására, korszerűsítésére, a jelenlegi 6 műtő mellett 1 új műtő építésére kerül sor. A műtőblokkal összefüggésben, szoros kapcsolatban valósul meg egy új központi sterilizáló egység, modern gépsorokkal és a műtői tevékenységet kiszolgáló raktárakkal. Szintén a központi műtővel szoros kapcsolatban kerül felújításra és teljes technológiájában megújításra a Központi Intenzív Osztály, melynek kapacitása 4 ággyal, összességében 12 ágy kapacitásúra bővül.

A fejlesztésben a gyermekellátás a Gyermekintenzív Osztály révén érintett, ahol azonos kapacitás mellett a környezet is és eszközpark is megújul.

A betegfogadás és tájékoztatás feladatának egységes szemléletű és hatékony megoldására központi betegirányító egység jön létre – valamennyi járóbeteg és nem sürgősségi fekvőbeteg fogadása, regisztrációja, adminisztrációjának elindítása a Kórház központi helyén, a legjobb megközelíthetőségi adottságokkal rendelkező területen történik.

A fejlesztés kiterjed a képalkotó diagnosztikai technológiákra is: a program eredményeként új, korszerű, 1,5 T (tesla) MR berendezés, direkt digitális mammográf és angiográf telepítése (előbbi az emlőszűrést, utóbbi az érfestéses vizsgálatokat szolgálja), valamint az ultrahang vizsgáló eszközök közel teljes gépparkjának cseréje valósul meg. A fejlesztést képi eredményeket tároló és kiszolgáló informatikai technológia telepítése és alkalmazása teszi teljessé.

A fejlesztés részeként a Kórház legidősebb, és leginkább elavult fekvőbeteg ellátó részlegeinek felújítása (Belgyógyászati Centrum kórtermei és szubintenzív egységei), ennek részeként – a Neurológiai Osztály keretében – 6 ágyas Stroke Centrum létrehozása is megtörténik.

A program eredményeként elsősorban olyan orvosszakmai területek fejlesztése történik meg, amelyek Veszprém megye teljes lakossága, mintegy 363 000 fő részére nyújtanak magas színvonalú, kiemelt ellátást.

A program során a rekonstrukcióval érintett tervezett összterület 8 123 m2.

A program teljes költségvetése 4 794 386 396 Ft, melyből 4 314 947 756 Ft a TIOP 2.2.4. pályázaton elnyert EU támogatási rész, a szükséges 479 438 640 Ft önrészt (10%) teljes egészében a tulajdonos Veszprém Megyei Önkormányzat biztosítja. A Támogatási Szerződés aláírása 2010. szeptember 8-án történt meg, a projekt végrehajtásának időpontja a pályázat szerint 2012. szeptember 30.