• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
  • +36 88 556-000
  • info@csfk.hu

KÖZPONTI LABORATÓRIUM

8200 Veszprém, Kórház utca 1.,
D épület, földszint

Telefon: +36 88 556 183 (nem időpont-előjegyzésre szolgál!)
E-mail: labor@vmkorhaz.hu (nem időpont-előjegyzésre szolgál!)

A vérvétel időpont-előjegyzésével kapcsolatos telefonszámért, tudnivalókért kattintsanak ide  >> 

RENDELŐINTÉZET LABORATÓRIUM

8200 Veszprém, Komakút tér 1. földszint
Telefonon: +36 88 556 410 (nem időpont-előjegyzésre szolgál!)
E-mail: labor@vmkorhaz.hu (nem időpont-előjegyzésre szolgál!)

A vérvétel időpont-előjegyzésével kapcsolatos telefonszámért, tudnivalókért kattintsanak ide >> 

Csolnoky Ferenc Kótház

LABORVEZETŐ:

Dr. Vollain Mária mb. osztályvezető
E-mail: vollain.maria@vmkorhaz.hu
Telefon: +36 88 556 183

Csolnoky Ferenc Kótház

VEZETŐ ASSZISZTENS:
Cselik Beatrix, mb. vezető asszisztens
E-mail: cselik.beatrix@vmkorhaz.hu
Telefon: +36 88 556 183

A Csolnoky Ferenc Kórház Központi Laboratóriuma klinikai kémiai, szerológiai, immunkémiai és mikrobiológiai vizsgálatokat végez. A betegmintákat automata és félautomata eszközökkel, rendszerekkel mérjük, az eredmények pontossága ellenőrzése belső és külső (hazai és nemzetközi) kontroll mentén zajlik. A minőség-ellenőrzés a laboratóriumi tevékenyég esetében kiemelt jelentőséggel bír, hisz a vizsgálatok megbízhatóságának javítását, az eredményeknek, illetve a mért értékeknek a valódiságát, pontosságát szolgálják.

Az osztályon 26-an dolgoznak, szakorvosok, klinikai laboratóriumi kutatók, klinikai biokémikusok, analitikusok, biológusok, biomérnök és vegyész-üzemmérnök is található. A laboratóriumi asszisztensek, szakasszisztensek, technológusok, ápolók és adminisztrátorok teszik teljessé a Központi Laboratórium csapatát.

Csolnoky Ferenc Kórház laboratóriuma két telephelyen működik, de integrált egységet alkot, a rendelőintézeti laboratóriumban a járóbetegek vérvételét, leletkiadását bonyolítja az intézmény, a kórházi laboratóriumban történik a kórház fekvőbetegosztályairól, ambulanciáiról és a rendelőintézeti laboratóriumból érkező minták (vér, vizelet, széklet, liquor, punktátumok) feldolgozása.

A rendelőintézeti laboratóriumban vizsgálatra fogadjuk azon személyeket, akik a Csolnoky Ferenc Kórház szakrendelésein kapták laborvizsgálati beutalójukat, vagy akik az alábbi településeken állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkeznek: Bánd, Barnag, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Hidegkút, Királyszentistván, Litér, Márkó, Mencshely, Nagyvázsony, Nemesvámos, Pula, Sóly, Szentgál, Tótvázsony, Veszprém, Veszprémfajsz, Vilonya, Vöröstó – ez azt jelenti, hogy hozzávetőleg 83 000 lakos laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatát köteles végezni az intézmény.

Központi laboratórium

8200 Veszprém, Kórház u. 1.,
„D” épület, fszt.
mintaátvétel, analitika

Rendelőintézet

8200 Veszprém,
Komakút tér 1.
vérvétel, leletkiadás

Hogyan veheti igénybe a szolgáltatásainkat?

A rendelőintézetben a vérvétel előjegyzés alapján történik, és orvosi pecséttel, aláírással ellátott vizsgálatkérő lap szükséges hozzá. Területen kívüli, magyarországi biztosítással vagy vizsgálatkérő lappal nem rendelkező betegek a kórházi térítési szabályzatban meghatározott térítés ellenében vehetik igénybe a vizsgálatokat.

Előjegyzés, időpont kérése:

 • Telefonon:  hétfőtől péntekig 7.00-14.00 között
  +36 88 556000; +36 88 556 219; +36 88 556603
 • Személyesen:
  – a Rendelőintézet (8200 Veszprém, Komakút tér 1.) betegfelvételi irodájának 1-es ablaknál 7.00-15.00 óra között,
  – a Kórház központi telephelyén (8200 Veszprém, Kórház u. 1.) a Központi Betegfelvételi Iroda 0. ablakánál 7.00-14.00 óra között.
 • Helyszín: Rendelőintézet (8200 Veszprém, Komakút tér 1.)
 • Vérvétel előtti teendők: Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 7-től legkésőbb 10 óráig jelentkezzen a vérvétel helyszínén – 8200 Veszprém, Komakút tér 1. –, a rendelőintézet földszintjén található betegregisztrációs (recepciós) pultnál. A vizsgálatkérő lap mellett szükség lesz tajkártyájára és lakcímkártyájára az adategyeztetés miatt.
  – A laboratórium munkatársai alapvetően érkezési sorrendben fogadják a pácienseket.
  – Soron kívül látják el a várandós kismamákat, a 0−10 éves korú gyermekkel érkező szülőket, a vércukorterhelésre várókat. Az elesett állapotú és mozgássérült betegek is elsőbbséget élveznek.

Fontos, hogy a regisztráció során kapott sorszámot megőrizzék, később ez alapján tudják kiadni a leletet!

Vérvétel

 • Kérjük, olvassa el a „Laboratóriumi vizsgálat előtti tájékoztatónkat”, ezért kattintson ide!
 • A kezelőorvos kérésére – melyről külön kérőlapot kell kiállítani – a vércsoport-meghatározáshoz és mikrobiológiai szerológiai vizsgálatokhoz szükséges mintákat is leveszik a laboratórium munkatársai, ám ezek eredményét nem a Rendelőintézetben vehetik kézhez!
 • A vércsoportvizsgálatok eredményét a Vérellátóban kaphatja meg a páciens. (8200 Veszprém, Mártírok útja 5. Tel: +36 88 556 771)
 • A mikrobiológiai szerológiai vizsgálatok eredményét a vizsgálatot kérő orvosnak közvetlenül küldi meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ, 1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.,központi telefonszám: 06 1 476 1100

A vérvétel során az asszisztens tájékoztatja a pácienst a lelet elkészültének idejéről. A vizsgálatok nagy része aznap elkészül, de vannak olyan vizsgálatok, melyek csak néhány nap vagy 2−3 hét múlva készülnek el.

 • Járóbeteg-ellátás keretében a rendelőintézetben, hétfőtől péntekig 11-től 15 óráig vehetik át a leleteiket.
 • Pácienseinknek arra is van lehetőségük, hogy lekérjék kórházi leleteiket, laboreredményeiket az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térből (EESZT), erről bővebb információt ide kattintva talál.
 • A kórházi osztályok, szakrendelések és ambulanciák szakorvosai a medikai rendszeren keresztül elérhetik pácienseik laboreredményeit; a kórházzal online összeköttetésben álló háziorvosok az interneten keresztül is megkaphatják a betegeik leleteit.
 • Eredményt telefonon csak a kezelőorvossal vagy az asszisztenssel közöl a laboratórium.

Az elkészült lelet paramétereit egy arra jogosult és szakmai tapasztalattal rendelkező diplomás laboratóriumi szakértő tekinti át, összehasonlítva azt a páciens korábbi eredményeivel. Szükség esetén pluszvizsgálatokkal egészítheti ki a meglévőket. A normáltól súlyos mértékben eltérő értékek esetén a laboratórium munkatársai telefonon értesítik a vizsgálatkérő orvost, hogy a páciens minél előbb a megfelelő kezelésben részesüljön. A fenti folyamatokat végző diplomás neve a lelet alján található, mint validáló (azaz érvényesítő, jóváhagyó).

A Rendelőintézetben található laboratórium hétköznap 7:00−10:00 óráig fogadja a betegeket; a leleteket hétfőtől péntekig 11-től 15 óráig vehetik át pácienseink.

Az azonnali, sürgős és halaszthatatlan beavatkozásokhoz szükséges diagnosztikai vizsgálatok eredményeit a Csolnoky Ferenc Kórház különféle betegellátó egységei számára a Központi Laboratórium folyamatosan biztosítja.

A Csolnoky Ferenc Kórház Központi Laboratóriumának dolgozói rendszeresen részt vesznek a kötelező és a szabadon választott szakmacsoportos továbbképzéseken. A Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Technikum és Általános Iskola hallgatói, valamint az általános ápoló vagy gyakorló ápoló felnőttképzésben részt vevő hallgatók a laborban töltik a kötelező gyakorlataikat.

A vizsgálatokkal kapcsolatos kérdéseket vagy az ellátással kapcsolatos észrevételeket a labor@vmkorhaz.hu e-mail-címre várja az osztály.