• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
  • +36 88 556-000
  • info@csfk.hu

KÖZPONTI LABORATÓRIUM

8200 Veszprém, Kórház utca 1.,
D épület, földszint

Telefon: +36 88 556 183 (nem időpont-előjegyzésre szolgál!)
E-mail: labor@vmkorhaz.hu (nem időpont-előjegyzésre szolgál!)

A vérvétel időpont-előjegyzésével kapcsolatos telefonszámért, tudnivalókért kattintsanak ide  >> 

RENDELŐINTÉZET LABORATÓRIUM

8200 Veszprém, Komakút tér 1. földszint
Telefonon: +36 88 556 410

A vérvétel időpont-előjegyzésével kapcsolatos telefonszámért, tudnivalókért kattintsanak ide >> 

Csolnoky Ferenc Kótház

LABORVEZETŐ:

Dr. Vollain Mária mb. osztályvezető
E-mail: vollain.maria@vmkorhaz.hu
Telefon: +36 88 556 183

Csolnoky Ferenc Kótház

VEZETŐ ASSZISZTENS:
Cselik Beatrix, mb. vezető asszisztens
E-mail: cselik.beatrix@vmkorhaz.hu
Telefon: +36 88 556 183

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Központi Laboratóriuma két telephelyen működik, de integrált egységet alkot.

Az intézmény központi telephelyén, a Kórház utcában működő Központi Laboratórium feladata a klinikai kémiai, immunkémiai, hematológiai, véralvadási, vizelet/punktátum vizsgálatok elvégzése, és esetenként vérvétel, valamint a mikrobiológiai minták átvétele és továbbítása. A fekvőbeteg- és járóbeteg-szakellátásból, alapellátásból érkező mintákat (vér, vizelet, széklet, liquor, punktátumok stb.) automata és félautomata műszerekkel, eszközökkel analizálják a szakemberek, a munkafolyamatok belső és külső minőségirányítás mentén zajlanak.

A rendelőintézeti laboratórium feladata kizárólag a vérvétel és leletek kiadása, valamint a mikrobiológiai minták átvétele. A Komakút téi rendelőintézetben előzetes időpont-egyeztetés alapján fogadjuk azon pácienseket, akik az intézmény különféle szakrendelésein kaptak laborvizsgálati beutalót, vagy azokat, akik a területi ellátási kötelezettség alapján az alábbi településeken állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkeznek: Bánd, Barnag, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Hidegkút, Királyszentistván, Litér, Márkó, Mencshely, Nagyvázsony, Nemesvámos, Pula, Sóly, Szentgál, Tótvázsony, Veszprém, Veszprémfajsz, Vilonya, Vöröstó.

Központi laboratórium

8200 Veszprém, Kórház u. 1.,
„D” épület, fszt.
mintaátvétel, analitika

Rendelőintézet

8200 Veszprém,
Komakút tér 1.
vérvétel, leletkiadás

Hogyan veheti igénybe a szolgáltatásainkat?

A rendelőintézetben a vérvétel előjegyzés alapján történik, és orvosi pecséttel, aláírással ellátott vizsgálatkérő lap szükséges hozzá. Területen kívüli, magyarországi biztosítással vagy vizsgálatkérő lappal nem rendelkező betegek a kórházi térítési szabályzatban meghatározott térítés ellenében vehetik igénybe a vizsgálatokat.

Előjegyzés, időpont kérése:

 • Telefonon:  hétfőtől péntekig 7.00-13.00 között
  +36 88 593 050, +36 88 593 060, +36 88 556 410
 • Személyesen:
  – a Rendelőintézet (8200 Veszprém, Komakút tér 1.) betegfelvételi irodájának 1-es ablaknál 7.00-15.00 óra között,
  – a Kórház központi telephelyén (8200 Veszprém, Kórház u. 1.) a Központi Betegfelvételi Iroda 0. ablakánál 7.00-14.00 óra között.

A vérvétel helyszíne: Rendelőintézet , 8200 Veszprém, Komakút tér 1.

Vérvétel előtti teendők: Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 7-től legkésőbb 10 óráig jelentkezzen a vérvétel helyszínén – 8200 Veszprém, Komakút tér 1. –, a rendelőintézet földszintjén található betegregisztrációs (recepciós) pultnál. A vizsgálatkérő lap mellett szükség lesz tajkártyájára és lakcímkártyájára az adategyeztetés miatt.

Fontos információk: 
– A laboratórium munkatársai alapvetően érkezési sorrendben fogadják a pácienseket.

– Soron kívül látják el a várandós kismamákat, a 0−10 éves korú gyermekkel érkező szülőket, a vércukorterhelésre várókat. Az elesett állapotú és mozgássérült betegek is elsőbbséget élveznek.

Kérjük, hogy a regisztráció során kapott sorszámot őrizzék meg, később ez alapján gyorsabb a leletkiadás!

Vérvétel

 • Kérjük, olvassa el a „Laboratóriumi vizsgálat előtti tájékoztatónkat”, ezért kattintson ide
 • Vérvétel
  • Kérjük, olvassa el a „Laboratóriumi vizsgálat előtti tájékoztatónkat”, ezért kattintson ide!
  • A kezelőorvos kérésére – melyről külön kérőlapot kell kiállítani – a vércsoport-meghatározáshoz és mikrobiológiai vizsgálatokhoz szükséges mintákat is leveszik, illetve átveszik a laboratórium munkatársai, ám ezek eredményét nem a Rendelőintézeti Laboratóriumban vehetik kézhez! A vércsoportvizsgálatok eredményét a Vérellátóban kaphatja meg a páciens. (8200 Veszprém, Mártírok útja 5. Tel: +36 88 556 771) A mikrobiológiai vizsgálatok eredménye az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben érhető el.

A vérvétel során az laborasszisztens tájékoztatja a pácienst a lelet elkészültének várható időpontjáról.  A mért eredmények nagy részét még aznap át tudjuk adni, de vannak olyan speciális vizsgálatok, melyek csak néhány nap vagy akár 2-3 hét múlva készülnek el.

 • A leleteket személyesen a Komakút téri rendelőintézetben található laboratóriumban – hétfőtől-csütörtökig 11 és 15 óra, pénteken 11 és 14 óra között – vehetik át.
 • Kérjük, hozzák magukkal személyi (vagy egyéb fényképes) igazolványukat.  A regisztráció során kapott sorszámot érdemes megőrizni, ugyanis ez alapján gyorsabb a leletkiadás.
 • Felhívjuk a figyelmüket arra, amennyiben a nem személyesen szeretnék átvenni a leletet, úgy gondoskodniuk kell arról, hogy megbízottjuk rendelkezzen meghatalmazással. (A meghatalmazáshoz kérhetnek formanyomtatványt a laboratóriumban dolgozóktól.)
 • Önöknek lehetőségük van arra is, hogy laborvizsgálatuk eredményeit lekérjék az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térből (EESZT), erről bővebb információt ide kattintva talál. Pácienseink és hozzátartozóik számára telefonon nem adunk felvilágosítást!
 • A kórházi osztályok, szakrendelések és ambulanciák szakorvosai a medikai informatikai rendszeren keresztül elérhetik pácienseik laboreredményeit; a kórházzal online összeköttetésben álló háziorvosok az interneten keresztül is megkaphatják a betegeik leleteit

Az elkészült lelet paramétereit egy arra jogosult és szakmai tapasztalattal rendelkező diplomás laboratóriumi szakértő tekinti át, összehasonlítva azt a páciens korábbi eredményeivel. Szükség esetén pluszvizsgálatokkal egészítheti ki a meglévőket. A normáltól súlyos mértékben eltérő értékek esetén a laboratórium munkatársai telefonon értesítik a vizsgálatkérő orvost, hogy a páciens minél előbb a megfelelő kezelésben részesüljön. A fenti folyamatokat végző diplomás neve a lelet alján található, mint validáló (azaz érvényesítő, jóváhagyó).

A Központi Laboratórium 24 órás ügyeleti munkarendben dolgozik. Az azonnali, sürgős és halaszthatatlan beavatkozásokhoz szükséges diagnosztikai vizsgálatok eredményeit a kórház különféle betegellátó egységei számára folyamatosan biztosítja.

A Csolnoky Ferenc Kórház Központi Laboratóriumának dolgozói rendszeresen részt vesznek a kötelező és a szabadon választott szakmacsoportos továbbképzéseken. A Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Technikum és Általános Iskola hallgatói, valamint az általános ápoló vagy gyakorló ápoló felnőttképzésben részt vevő hallgatók a laborban töltik a kötelező gyakorlataikat.

A vizsgálatokkal kapcsolatos kérdéseket vagy az ellátással kapcsolatos észrevételeket a labor@vmkorhaz.hu e-mail-címre várja az osztály.