• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

KEOP-5.6.0/E/15-2015-0095

A kedvezményezett neve: CSOLNOKY FERENC KÓRHÁZ

A projekt címe: Képalkotó berendezések adásvétele a Csolnoky Ferenc kórház részére a KEOP-5.6.0/E/15 számú pályázati konstrukció keretében

Uniós támogatásból valósult meg röntgen berendezések cseréje a Csolnoky Ferenc Kórházban

A Csolnoky Ferenc Kórház az „Egészségügyi eszközök energia megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című pályázati kiíráson a Környezeti- és Energia Operatív Program keretében 121 258 716 Ft európai uniós támogatást nyert a Kohéziós Alapból. A támogatásból röntgen berendezések cseréje valósult meg korszerű eszközök beüzemelésével, amelyek jelentősen hozzájárulnak a betegellátás minőségi fejlesztéséhez, és az energiafelhasználás csökkentéséhez. A projekt illeszkedett a kórház fejlesztési tervében meghatározott szakmai elképzelésekhez és megteremti a feltételeit annak, hogy európai szintű infrastruktúrával és gép-műszer parkkal lássa el a területi ellátási kötelezettségébe tartozó betegeket.

 

Az eszközbeszerzésre irányuló beruházás közvetlen célja a kórház villamos-energia fogyasztásának csökkentése, valamint az energiafelhasználás optimalizálása, amely a globális környezetterhelés és az üvegház-hatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, valamint a fosszilis primerenergiától való függőség csökkentésének eléréséhez vezet. Ez az Európai Unió irányelveivel összhangban van, az abban megfogalmazott célok elérését maximálisan támogatja.