• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

A Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Centrumának kis betegeit támogatta különféle, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas kifestő könyvvel, színes ceruza készlettel, karácsonyi plüss figurákkal a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által létrehozott Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány.

Az adomány átvételekor, a felajánlás apropóján az intézmény főigazgatója, dr. Töreki-Vörös Ibolya felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy Veszprém megye vezető egészségügyi intézményének felelőssége és feladata óriási, hisz több, mint 341 ezer lakos ellátásáról kell gondoskodni. Ahogy a világon mindenütt úgy Veszprém megyében kiemel figyelem irányul a gyermekellátásra, a megyei kórház is törekszik arra, hogy a minden, a hatékony gyógyításhoz, a kiskorúak mielőbbi gyógyulásához szükséges feltételt megteremtsen.
 
Dr. Módi Judit a támogatás kapcsán elmondta, hogy az általa vezetett Gyermekgyógyászati Centrum a megye gyermek lakosságának, mintegy 66 ezer kiskorúnak az egészségügyi ellátását biztosítja. Ám néhány területen, így például a koraszülött intenzív-gyermekintenzív, a neurológiai, kardiológiai, diabetológiai, pulmonológiai és gasztroenterológiai ellátás terén regionális feladatokat is ellát az intézmény. Évente átlagosan 4 ezer gyermek fekszik a Gyermekgyógyászati Centrum kórtermeiben, a kórház szakorvosai több, mint 10 ezer kiskorút látnak el járóbeteg-ellátás keretében és 16 különféle, kifejezetten gyermekspecifikus szakrendelés működik a Csolnoky Ferenc Kórházban.
 
Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Centrum tevékenységét számos cég-és civil szervezeti segíti és támogatja, melyért hálásak a kórház dolgozói. Az adományok és a támogatások azon túlmenően, hogy jelentős segítséget nyújtanak a Centrum működtetéséhez, jól szimbolizálják a megyében élők együttműködését és elkötelezettségét egyaránt. Módi Judit főorvos asszony hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy a kapott felajánlásokat, ajándékokat mielőbb célba juttathassák, így azok valódi segítséget és örömet okozhassanak az ellátásra szoruló gyermekeknek.