• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

Vérnyomás- és véroxigénszint-mérőket adományozott Gazsi Attila vállalkozó a Csolnoky Ferenc Kórház Covid-belgyógyászatának.

Az adományt – mindkét eszköztípusból harminc darabot – a napokban adta át a kórház udvarán a felajánló és Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP). „Fontos, hogy minden olyan kórházi szobában rendelkezésre álljanak a vérnyomás és a véroxigénszint mérésére alkalmas eszközök, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak. A megyei kórház ellátottsága megfelelő, de ezek a műszerek fogyóeszköznek számítanak, így a felajánlás nagy segítséget jelent a vírus elleni küzdelemben” – mondta el dr. Töreki-Vörös Ibolya, a kórház főigazgatója.

Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém Megyei Szervezetének elnöke, helyi vállalkozó már korábban is több veszprémi civil és karitatív akció mellé állt. Az átadás alkalmával úgy fogalmazott, egy vállalkozó hálával tartozik a közösségének, és ha teheti, lehetőségei szerint segítenie kell a közös ügyeket, jelen esetben a járvány elleni küzdelmet.

Az adományozásban Ovádi Péter is szerepet vállalt, az ő közvetítésével jutott el a kórház eszközigénye Gazsi Attilához. Az országgyűlési képviselő a szűk körben tartott eseményen elmondta, mindenki hálával tartozik az egészségügyi dolgozóknak. Hozzátette, ezt a helyi vállalkozók is így látják, amit bizonyít, hogy hasznos adományokkal könnyítik meg az orvosok és az ápolók munkáját.

Az adományokat a kórház udvarán a főigazgató mellett Horváth Ferencné ápolási igazgató és a Covid-belgyógyászat két főnővére, Major Tímea és Pálfi Ildikó vette át.
Az adományokat a kórház udvarán a főigazgató mellett Horváth Ferencné ápolási igazgató és a Covid-belgyógyászat két főnővére, Major Tímea és Pálfi Ildikó vette át.
(Forrás: veol.hu