• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

A Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centruma a Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft.-től két orvostechnikai eszközt kap a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány közreműködésével.

Az egyik műszer egy mobil szaturációmérő eszköz, mely a beteg gyermekek pulzusszámát és vérük oxigéntelítettségét méri noninvazív módon. A gyerekek ujjára felhelyezhető kis mérő segítségével az orvosok az állapotukról pontos, folyamatos visszajelzést kapnak. Az eszköz elemmel, akkumulátorral működik, mobilitása kapcsán kiválóan alkalmas a vizsgálatokra, a kisgyermekek műtőbe szállítása közben és a betegágy mellett is használható. Mivel a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centruma jelentős számú súlyos állapotú, keringés- és/vagy légzéstámogatást is igénylő gyermekeket is ellát, monitorizálásukra bármely szituációban alkalmas a készülék.

A a Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. támogatásával vásárolt másik eszköz egy kékfény terápiás lap, mely az újszülöttek sárgaságának kezelésére szolgál. Ez hideg fényt, hőt nem bocsájt ki, ezért közvetlenül erre fektethető a kezelést igénylő újszülött. Kezelése egyszerű, nagyon hatékony eszköz, gyorsan javít a sárgaságon. Ezen fénykezelés rengeteg újszülöttet ment meg a nem kezelt sárgaság kapcsán kialakuló súlyos szövődményektől és intenzív beavatkozástól, mint például a vércserétől. A szemek letakarását leszámítva érdemi kockázat nélkül segít, egészségügyi felügyelet mellett a roomig-in rendszerben, az Anyával egy szobában elhelyezett újszülöttnél is alkalmazható.

Mindkét eszköz hosszú évekig használható, optimálisak a kis betegek kezeléséhez!