• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

Nagy értékű orvostechnikai eszközöket adományozott a Humanitás Szociális Alapítvány – az OTP Bank támogatásával – a Csolnoky Ferenc Kórháznak

A támogatásnak köszönhetően Veszprém megye irányító egészségügyi intézményének gép-és műszerparkja többek között az életmentésben is kiemelt jelentőséggel bíró készülékekkel bővült.

A mai napon a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, dr. Töreki-Vörös Ibolya, valamint a Humanitás Szociális Alapítványt képviselő Dr. Nagy Krisztina kuratóriumi tag ünnepélyes keretek között írta alá azt az adományozási szerződést, melynek révén négy nagy értékű orvostechnikai eszközzel gyarapodott az intézmény műszerparkja.

Veszprém megye irányító egészségügyi intézményének főigazgatójaaz adományozási szerződés apropóján kiemelte, hogy a támogatásból beszerzett eszközök az intézményen belül az aneszteziológusok és a sürgősségi betegellátásban résztvevő szakorvosok munkáját segítik – ezáltal a legsúlyosabb állapotú, életveszélyben lévő betegek gyógyításában segítenek.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály új speciális defibrillátor készüléke a ritmuszavarok megszüntetésére, pacemakerezésére, ezáltal közvetlenül életmentésre, emellett a beteg életfunkcióinak nyomon követesére használható. A másik három eszközt a Központi Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Osztály munkatársai használják. Ezek közül a száloptikás tubusvezető eszköz nehéz légútbiztosítás esetén alkalmazható, a video laryngoscoppal pedig az altatás során a monitoron megjelenő kép segítségével gyorsan és biztonságosan lehet az intubáláshoz légutat biztosítani.

A negyedik eszköz pedig egy speciális ultrahang fej, mely nélkülözhetetlen a kardiológiai vizsgálatokhoz.

A Humanitás Szociális Alapítvány alapításakor a szervezet egyik fő célja az volt, hogy szociális helyzetük és megromlott egészségi állapotuk miatt segítségre szorulók részére nyújtson támogatást gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, egészséget, életminőséget javító eszközök beszerzéséhez, gyógykezelés finanszírozásához. Az Alapítvány – egyéb szociális támogatási területei mellett – az alapító OTP Bankkal együttműködve -eszközadományozási programot indított a egészségügyi intézmények eszközparkjának továbbfejlesztése érdekében. Céljuk az, hogy az egészségügyi intézmények bevonásával támogatásuk sokkal szélesebb körhöz juthasson el. Az egyes kórházak patronálása révén az adott intézmény betegei magasabb szintű ellátásban részesülhessenek – ez pedig megegyezik az Alapítvány céljával, küldetésével – hangsúlyozta Dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány kuratóriumi tagja.

Az Humanitás Szociális Alapítvány az elmúlt 5 évben – az OTP Bank támogatásával – több százmillió forint értékben adományozott orvostechnikai eszközöket budapesti és vidéki kórházak számára.

Új orvostechnikai eszközöket kapott a kórház