• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2022. május 25-én, Tapolcán a Csermák József Rendezvénycsarnokba szervezte meg a szakmákat népszerűsítő rendezvényét, a pályaválasztás előtt álló általános iskolás tanulók számára.

A rendezvény sikerének köszönhetően csaknem 500 fiatal közelről betekintést nyert a különböző szakmák egyes munkafolyamataiba, melyeket ki is próbálhattak.

A gyerekek nagy érdeklődést tanúsítottak a Csolnoky Ferenc Kórház standja iránt is. A gyógyítás-ápolás eszközeit az asztalainkon megtekinthették, kezükbe vehették. Bemutattuk eszközeinket, melyek fontosságáról, szerepéről, működéséről, használatáról is felvilágosítást kaptak.

Nagy sikert aratott az Ambu Baba, melynek segítségével az alapfokú újraélesztés elemeivel ismerkedhettek meg a tanulók. Szituációs szimulációs körülményeket teremtve mutattuk be, mit is kell tennünk, ha egy eszméletlen emberrel találkozunk, hogyan kell hívni a Mentőket, hogyan történik egy sérült vizsgálata vagy éppen az alapszintű újraélesztés megkezdése. Munkánkat nagymértékben könnyítette a gyerekek érdeklődése, motiváltsága.

Aktív részvételüket egy apró ajándékkal jutalmaztuk.

A szervezés és a lebonyolítás során munkánkat a MESZK Megyei Területi Szervezete segítette.

 

(Szerzők: Albrechtné Léman Tímea, Noszlopy Judit, egészségügyi gyakorlatvezetők)