• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

A veszprémi Péterpál Könyvkiadó a megyei kórház dolgozóinak több mint kétszáz kötet ajánlott fel.

A több mint egy éve tartó koronavírus-­járvány miatt az ápolók világnapját sem tudták méltóképpen megünnepelni az érintettek. Márpedig soha olyan indokolt nem volt a köszöntésük, a munkájuk elismerése, mint az elmúlt egy esztendőben. Az irodalmi értékekkel bíró, gyönyörű fotókkal illusztrált könyvek átadását a járvány miatt szabad téren, a Csolnoky Ferenc Kórház udvarára szervezték.

– Köszönetünket és hálánkat fejezzük ki a veszprémi kórház orvosainak, ápolóinak, az oltópontokon dolgozóknak az állhatatos munkáért, amit a járvány idején a betegek érdekében tanúsítottak mind a gyógyításban, mind a fertőzés megelőzésében. Az egészségügyi dolgozóknak szeretettel és jó szívvel adjuk át honismereti és irodalmi fotóalbumainkból ezt a válogatást, a könyveket lapozgatva képzeletben elutazhatnak Erdély mesés tájaira – mondta Lőwey Lilla, a kötetek irodalmi szerkesztője az ajándék átadásakor.

Váradi Péter Pál fotográfus és Lőwey Lilla átadja a könyveket Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgatónak
Váradi Péter Pál fotográfus és Lőwey Lilla átadja a könyveket Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgatónak

Az adományt a kiadó ötven kötetéből válogatták, egyrészt az irodalom szerelmeseinek, másrészt az utazást, Erdély tájait kedvelőknek abban a reményben, hogy hamarosan nemcsak a tartalmas albumokat lapozgatva, hanem személyesen is időt szakíthatnak a megfeszített munka utáni pihenésre, utazásra.

Az adományt a kórház képviseletében az ápolási igazgató, Horváth Ferenc Károlyné, Magdolna vette át. Megtudtuk tőle: mindennek nagyon örülnek, szívesen fogadják a lakosság adományait, visszajelzéseit. Ezek most különösen fontosak, hiszen több mint egy éve tart a rendkívüli állapot, melyet a kívülállók többnyire hírként élnek meg. Szerencsére az új betegek, halálesetek számának csökkenésével egyre kevesebben szembesülnek azzal a hatalmas erőfeszítéssel, amelyre az ápolók, az orvosok, az intézmény dolgozói naponta kényszerülnek.

A hosszú ideje tartó megfeszített munka egyúttal értékes szakmai tapasztalatokat is hozott. A különböző szakterületekről érkező ápolók a Covid–19-osztályokon megismerik egymás munkáját, új ismereteket szereznek, szorosabb kapcsolatok szövődnek köztük.

(Forrás: veol.hu)