• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

SZÜLÉSZET-NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY

8200 Veszprém, Kórház utca 1.,
„E” épület, 3. emelet
Telefonszám: +36 88 556 517
E-mail: szuleszet@vmkorhaz.hu

Csolnoky Ferenc Kótház

OSZTÁLYVEZETŐ:

Dr. Németh Zsolt, osztályvezető főorvos
szülész-nőgyógyász szakorvos, klinikai onkológus szakorvos, nőgyógyászati daganatsebész szakorvos
Telefon: +36 88 556 540
E-mail: szuleszet@vmkorhaz.hu

Hegyi Zoltánné

FŐNŐVÉR:
Hegyi Zoltánné
E-mail: hegyi.zoltanne@vmkorhaz.hu
Telefonszám: +36 88 556 541

JÁRÓBETEG-ELLÁTÁS

A Csolnoky Ferenc Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya Veszprém Megye lakosságának szülészeti és nőgyógyászati ellátásáért felel. Jelenleg az osztály 40 szülészeti és 20 nőgyógyászati ágyat tart fenn az ellátás garantálása érdekében. Az osztályon 8 szakorvos, 6 rezidens és 64 egészségügyi szakdolgozó (szakápoló, szülésznő, csecsemőápoló) gondoskodik pácienseink ellátásáról.

Évente 4−5000 nőgyógyászati ellátásra szoruló beteget gyógyítanak a kórház fekvőbetegrészlegén, 15-20 000 páciens vizsgálata a járóbeteg-ellátás keretében zajlik. A Csolnoky Ferenc Kórházban 2019-ben 1500, 2020-ban közel 1700 szülés történt. Az édesanyák várandósságát követően a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály, valamint a Gyermekgyógyászati Osztály szakorvosai, szakdolgozói gondoskodtak a szülőnőkről, valamint az újszülöttekről, koraszülöttekről.

A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály fekvőbeteg-ellátó tevékenységét két nagyobb szervezeti egység munkatársai, a Nőgyógyászati Részleg, illetve a Szülészeti Részleg (szülőszoba, gyermekágyas, illetve újszülötteket ellátó rész) látják el.

A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály évente több alkalommal a kórház keretein belül szervez olyan orvostovábbképző tanfolyamokat, mely a társszakmáknak is lehetőséget kínál arra, hogy egyrészt értesüljenek ezen szakterület újdonságairól, illetve olyan információkat adjanak közre kollégáiknak, melyek segítik a szülészettel és nőgyógyászattal foglalkozók informáltságát. Az osztály munkatársai folyamatosan részt vesznek intézményen kívül is szakmai továbbképzéseken. (Magyar Nőorvos Társaság északnyugat-dunántúli régiójának regionális ülései; Magyar Szülészet-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság; Magyar Nőorvos Társaság; Szülészeti-Perinatológiai-Aneszteziológiai Társaság; Fiatal Nőorvosok Konferenciája.) Az osztály együttműködik a Semmelweis Egyetem Női Klinika Endometriózis csoportjával, a Magyar Nőorvos Társasággal, a Magyar Szülészet-Nőgyógyászati Ultrahang Társasággal (MSZNUT) és a Magyar Genetikai Társasággal.

Kiemelt tudományos témák: nőgyógyászati onkológia, endoszkópos beavatkozások, szülészeti ultrahangvizsgálatok, koraszülés, fenyegető koraszülés.

Veszprémi Szülészet-Nőgyógyászatért Alapítvány

Az alapítók szándéka olyan alapítvány létrehozása, amely a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban működő Szülészet-Nőgyógyászati Osztály fejlesztése által hozzájárulhat

– a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán folyó gyógyító-megelőző munka színvonalának emeléséhez

– a betegellátást szolgáló fejlett technikai háttér biztosításához

– a legújabb diagnosztikus eljárások és az új tudományos ismeretek elsajátítását elősegítő továbbképzések, tanulmányi utak szervezéséhez, az azokon történő részvételhez

– a nők életminőségének javítását célzó szűrővizsgálatok szervezéséhez

– a rákmegelőző vizsgálatok kiterjesztéséhez

– a szexuális neveléshez és egészségügyi felvilágosításhoz

– az osztály ellátási színvonalának emeléséhez

– a munkakörülmények javításához és a betegek kényelméhez – műtéti repertoár bővítéséhez

– a dolgozók továbbképzéséhez

Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Jutasi út 1.

Adószáma: 18976179-1-19

Az alapítvány elnöke: Dr. Szigeti Zsanett Judit