• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
  • +36 88 556-000
  • info@csfk.hu

KÖZPONTI GYÓGYSZERTÁR

8200 Veszprém, Kórház utca 1.
„E” épület, alagsor

+36 88 556 421
gyogyszertar@vmkorhaz.hu

Dr. Szalay Edina

INTÉZETI FŐGYÓGYSZERÉSZ:
Szalay Edina, mb. osztályvezető
szalay.edina@vmkorhaz.hu
+36 88 556 435

KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERELLÁTÁS

A Központi Gyógyszertár a Csolnoky Ferenc Kórház valamennyi szervezeti egységét, illetve az intézményhez tartozó külső telephelyen (pld. Sümegi Pszichiátriai Centrum) lévő betegellátó osztályokat, szakrendeléseket, centrumokat látja el a gyógyításhoz szükséges gyógyszerekkel, kötszerekkel és egyéb készítményekkel. A kórház a Központi Gyógyszertár részeként működtet egy a közvetlen lakosság ellátását biztosító közforgalmú gyógyszertárat is, az Elixír Patikát.

A szakmai feladatok folyamatos bővülése miatt a gyógyszertár személyi állománya folyamatosan növekszik, jelenleg 12 gyógyszerész, 20 asszisztens, 1 adminisztrátor és 2 fizikai munkát végző munkatárs biztosítja a feladatok folyamatos ellátását.

INTÉZETI GYÓGYSZERELLÁTÁS

Az intézmény teljes körű gyógyszerellátása bonyolult, komplex feladat, mely a gyógyszerészi szakmai ismereteken túl gazdálkodással kapcsolatos ismereteket (havi zárás, bevétel, kiadás, leltár, statisztikai jelentések, nyilvántartások vezetése) is megkövetel. A Központi Gyógyszertár feladatainak körébe tartozik a kórházi osztályok, szakrendelések szakmai ellenőrzéseinek (gyógyszertárolás, készletezés, lejáratok ellenőrzése) lebonyolítása, a fokozottan ellenőrzött szerek nyilvántartása, rendelése, vezetése is.

Mindemellett a Központi Gyógyszertár felügyeli a gyógyszeradományok kezelését, a klinikai vizsgálati készítmények tárolását, kiadását, nyilvántartását és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által finanszírozott úgynevezett tételes gyógyszerek kezelését, nyilvántartását és kiadását is.

A Központi Gyógyszertárban magisztrális (helyben előállított) készítmények is készülnek, így pld. porok, kenőcsök, kúpok, szemcseppek, oldatok.  A daganatos betegek kezeléséhez a személyre szabott terápia érdekében helyben készülnek a citosztatikus keverékinfúziók, ezen túlmenően pedig a személyre szabott gyógyszerelés érdekében antibiotikus keverékinfúziókat is készítenek a szakgyógyszerészek.

KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERELLÁTÁS – ELIXÍR PATIKA >>

A gyógyszerészet egy innovatív tudományág, mely arra készteti a szakma képviselőit, hogy folyamatosan képezzék magukat. A Csolnoky Ferenc Kórház Központi Gyógyszertárának munkatársai törekednek arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül megismerhessék a gyógyszerészet újdonságait és a megszerzett tudást átadhassák, megismertessék a fekvő- és járóbetegellátásban dolgozó orvosokkal, egészségügyi szakdolgozókkal, konzultációs lehetőséget biztosítva gyógyszerellátási, terápiás kérdésekben. A különféle szakmai bizottságban való aktív részvételünk segíti a gyógyszerészszakmai szempontok megjelenítését a megyei kórház gyógyszerellátásában. A Központi Gyógyszertár munkatársai előadóként rendszeresen szerepet vállalnak a kórház továbbképzésein, és részt vesznek a gyógyszerészhallgatók oktatásában is.

Az Csolnoky Ferenc Kórház Központi Gyógyszertára 1968-ban alakult meg, 1995 novemberében költözött az „E” épület alagsorába, ahol jelenleg is – 600 négyzetméteren – működik. A kórház közforgalmat ellátó gyógyszertára 1996. februárjában nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt, azóta is jelentős forgalmat bonyolít le – ezzel is segíti az intézmény betegeinek gyors kiszolgálását. Az Elixír Patika működtetését jelenleg is a Központi Gyógyszertár munkatársai végzik. A kórház első főgyógyszerésze 1970−1998 között Kissné Csányi Piroska volt, majd 1998−2008 között Vargáné dr. Hidasi Éva, 2008−2019 között pedig dr. Serhalné dr. Juni Emília vezette a gyógyszertárat. Jelenleg a központi gyógyszertár élén dr. Szalay Edina áll, aki megbízott főgyógyszerészként vezeti a szervezeti egységet.

Dr. Szalay Edina, mb. főgyógyszerész

Specialitások, infúziót kiadó részleg

Dr. Meszes-Horváth Nikolett, gyógyszerész

Dr. Dobos Judit, szakgyógyszerész

Dr. Antalné Dr. Angeli Nóra, szakgyógyszerész

Dr. Pinkavölgyi Csilla, szakgyógyszerész

Borbély Adrienn, szakasszisztens

Boza Alexandra, szakasszisztens

Bór-Nagy Gabriella, szakasszisztens

Bucsky Zsuzsanna, szakasszisztens, vezető szakasszisztens-helyettes

 • Kötszert kiadó részleg

György Edina, vezető szakasszisztens

Fekécsné P. Vándor Márta, asszisztens

 • Magisztrális részleg

Dr. Józsa-Hajdú Lívia, szakgyógyszerész

Apostolné Stáhl Éva, szakasszisztens

Kis Magdolna, szakasszisztens

 • Keverékinfúziós részleg

Dr. Benkovics Attila, szakgyógyszerész

Benkovics Attiláné, szakasszisztens

Horváthné Magyarósi Éva, szakasszisztens

 • Biológiai terápiás részleg

Nagy Aletta, szakasszisztens

 • Citosztatikus infúziót készítő labor

Dr. Nagy Mariann, szakgyógyszerész

Földesiné Dr. Jungbluth Márta, szakgyógyszerész

Bíró Zsanett, szakasszisztens

Majer Krisztina, asszisztens

Steinbach Zsuzsanna, vegyésztechnikus

Sümegi Viktória, szakasszisztens

Takács Katalin, asszisztens

 • Adminisztráció

Gujka Mónika, szakasszisztens

Rinkóné Prépost Szilvia, adminisztrátor

 • Fizikai dolgozók

Kancsó Géza

Hudivók Ferenc