• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
  • +36 88 556-000
  • info@csfk.hu

KÖZPONTI GYÓGYSZERTÁR

8200 Veszprém, Kórház utca 1.
„E” épület, alagsor

+36 88 556 421
gyogyszertar@vmkorhaz.hu

Dr. Szalay Edina

INTÉZETI FŐGYÓGYSZERÉSZ:
Szalay Edina, mb. osztályvezető
szalay.edina@vmkorhaz.hu
+36 88 556 435

KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERELLÁTÁS

A Központi Gyógyszertár a Csolnoky Ferenc Kórház valamennyi szervezeti egységét, illetve az intézményhez tartozó külső telephelyen (pld. Sümegi Pszichiátriai Centrum) lévő betegellátó osztályokat, szakrendeléseket, centrumokat látja el a gyógyításhoz szükséges gyógyszerekkel, kötszerekkel és egyéb készítményekkel. A kórház a Központi Gyógyszertár részeként működtet egy a közvetlen lakosság ellátását biztosító közforgalmú gyógyszertárat is, az Elixír Patikát.

A szakmai feladatok folyamatos bővülése miatt a gyógyszertár személyi állománya folyamatosan növekszik, jelenleg 12 gyógyszerész, 20 asszisztens, 1 adminisztrátor és 2 fizikai munkát végző munkatárs biztosítja a feladatok folyamatos ellátását.

INTÉZETI GYÓGYSZERELLÁTÁS

Az intézmény teljes körű gyógyszerellátása bonyolult, komplex feladat, mely a gyógyszerészi szakmai ismereteken túl gazdálkodással kapcsolatos ismereteket (havi zárás, bevétel, kiadás, leltár, statisztikai jelentések, nyilvántartások vezetése) is megkövetel. A Központi Gyógyszertár feladatainak körébe tartozik a kórházi osztályok, szakrendelések szakmai ellenőrzéseinek (gyógyszertárolás, készletezés, lejáratok ellenőrzése) lebonyolítása, a fokozottan ellenőrzött szerek nyilvántartása, rendelése, vezetése is.

Mindemellett a Központi Gyógyszertár felügyeli a gyógyszeradományok kezelését, a klinikai vizsgálati készítmények tárolását, kiadását, nyilvántartását és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által finanszírozott úgynevezett tételes gyógyszerek kezelését, nyilvántartását és kiadását is.

A Központi Gyógyszertárban magisztrális (helyben előállított) készítmények is készülnek, így pld. porok, kenőcsök, kúpok, szemcseppek, oldatok.  A daganatos betegek kezeléséhez a személyre szabott terápia érdekében helyben készülnek a citosztatikus keverékinfúziók, ezen túlmenően pedig a személyre szabott gyógyszerelés érdekében antibiotikus keverékinfúziókat is készítenek a szakgyógyszerészek.

KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERELLÁTÁS – ELIXÍR PATIKA >>

A gyógyszerészet egy innovatív tudományág, mely arra készteti a szakma képviselőit, hogy folyamatosan képezzék magukat. A Csolnoky Ferenc Kórház Központi Gyógyszertárának munkatársai törekednek arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül megismerhessék a gyógyszerészet újdonságait és a megszerzett tudást átadhassák, megismertessék a fekvő- és járóbetegellátásban dolgozó orvosokkal, egészségügyi szakdolgozókkal, konzultációs lehetőséget biztosítva gyógyszerellátási, terápiás kérdésekben. A különféle szakmai bizottságban való aktív részvételünk segíti a gyógyszerészszakmai szempontok megjelenítését a megyei kórház gyógyszerellátásában. A Központi Gyógyszertár munkatársai előadóként rendszeresen szerepet vállalnak a kórház továbbképzésein, és részt vesznek a gyógyszerészhallgatók oktatásában is.

Az Csolnoky Ferenc Kórház Központi Gyógyszertára 1968-ban alakult meg, 1995 novemberében költözött az „E” épület alagsorába, ahol jelenleg is – 600 négyzetméteren – működik. A kórház közforgalmat ellátó gyógyszertára 1996. februárjában nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt, azóta is jelentős forgalmat bonyolít le – ezzel is segíti az intézmény betegeinek gyors kiszolgálását. Az Elixír Patika működtetését jelenleg is a Központi Gyógyszertár munkatársai végzik. A kórház első főgyógyszerésze 1970−1998 között Kissné Csányi Piroska volt, majd 1998−2008 között Vargáné dr. Hidasi Éva, 2008−2019 között pedig dr. Serhalné dr. Juni Emília vezette a gyógyszertárat. Jelenleg a központi gyógyszertár élén dr. Szalay Edina áll, aki megbízott főgyógyszerészként vezeti a szervezeti egységet.

Dr. Szalay Edina, mb. főgyógyszerész

Specialitások, infúziót kiadó részleg

Dr. Dobos Judit, szakgyógyszerész

Dr. Antalné Dr. Angeli Nóra, szakgyógyszerész

Dr. Pinkavölgyi Csilla, szakgyógyszerész

Borbély Adrienn, szakasszisztens

Boza Alexandra, szakasszisztens

Bór-Nagy Gabriella, szakasszisztens

Bucsky Zsuzsanna, szakasszisztens, vezető szakasszisztens-helyettes

 • Kötszert kiadó részleg

György Edina, vezető szakasszisztens

Pelcz Ottó Gábor szakasszisztens

 • Magisztrális részleg

Dr. Józsa-Hajdú Lívia, szakgyógyszerész

Apostolné Stáhl Éva, szakasszisztens

Kis Magdolna, szakasszisztens

 • Keverékinfúziós részleg

Dr. Benkovics Attila, szakgyógyszerész

Benkovics Attiláné, szakasszisztens

Horváthné Magyarósi Éva, szakasszisztens

 • Biológiai terápiás részleg

Nagy Aletta, szakasszisztens

 • Citosztatikus infúziót készítő labor

Dr. Szűcs Ádám, szakgyógyszerész

Földesiné Dr. Jungbluth Márta, szakgyógyszerész

Bíró Zsanett, szakasszisztens

Majer Krisztina, asszisztens

Steinbach Zsuzsanna, vegyésztechnikus

Sümegi Viktória, szakasszisztens

Lajos Anett, szakasszisztens

 • Adminisztráció

Gujka Mónika, szakasszisztens

Rinkóné Prépost Szilvia, adminisztrátor

 • Fizikai dolgozók

Kancsó Géza

Hudivók Ferenc