• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
  • +36 88 556-000
  • info@csfk.hu

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, mit kell tennie, ha szeretné kikérni saját vagy hozzátartozója orvosi dokumentációját.

Az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény szabályozza az egészségügyi állapotra vonatkozó adatszolgáltatási lehetőségeinket.

Intézményünkben az orvosi dokumentáció kikérésre formanyomtatványokat rendszeresítettünk.

A nyomtatványokat eléri, ha ide kattint vagy a Csolnoky Ferenc Kórház Központi Betegfelvételi Irodájában (8200 Veszprém, Kórház u. 1., „E” épület fszt.) veheti át. Az ügyintézéshez kérjük a dokumentacio@vmkorhaz.hu címen keresztül vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Hol és hogyan adhatja le a formanyomtatványt?

Az orvosi dokumentáció kérésére szolgáló formanyomtatványt kétféle módon juttathatja el hozzánk.

 1. Személyesen, a kórházban is kitölteni a formanyomtatványt, ebben az esetben kérjük, hozza magával személyi igazolványát, fáradjon a Központi Betegfelvételi Iroda 1-es számú ablakához. (8200 Veszprém, Kórház u. 1., „E” épület fszt.)
 2. Amennyiben úgy dönt, hogy elektronikus úton küldi el kérelmet, kérjük, hogy szkennelve küldje vissza azt a dokumentacio@vmkorhaz.hu email címre.
 3. Lehetőség van arra is, hogy a Postán feladja, tértivevénnyel, ajánlva.

 

Mire figyeljen a nyomtatvány kitöltésekor?

 • Kérjük, minden esetben pontosan határozza meg a dokumentáció kikérésére vonatkozó időintervallumot, vagyis az ellátás konkrét dátumát. Figyeljen arra is, hogy pontosan nevezze meg az ellátást nyújtó centrum/osztály vagy osztályok nevét.
 • Amennyiben emailben csatolva szkennelve küldi meg a formanyomtatványt, akkor figyeljen arra, hogy a kérvényt Ön és a tanúi is írják alá, enélkül nem lesz érvényes a kérelme! Ebben az esetben szíveskedjen megőrizni az eredeti, kitöltött nyomtatványt, melyet a későbbiek során, a dokumentumok átvételekor adjon majd át az ügyintézőnek.
 • Fontos, hogy a kérelmén pontosan és olvashatóan tüntesse fel elérhetőségeit, ellenkező esetben nem tudjuk értesíteni a dokumentáció átvételének időpontjáról!

 

Fontos tudnivalók

 • 18. életévét betöltött személy esetében kizárólag saját maga kérheti ki a kezelésével kapcsolatos dokumentációt (kivétel: meghatalmazott, gondnok, hatóság).
 • Kiskorú dokumentációját a szülői felügyeleti joggal rendelkező személy kérheti ki, melyről a nyomtatványon büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkoznia kell.
 • Gondnokolt dokumentációjának kikérése esetében kérjük, szíveskedjen bemutatni vagy elektronikus kérés esetén csatolni a gondnok kirendelő határozatot.
 • Amennyiben hozzátartozója folyamatban lévő kezelésével kapcsolatban kér ki dokumentációt, szükségünk van a beteg meghatalmazásra. Ha hozzátartozója állapota nem engedi meg a nyilatkozattételt (pl.: altatott, lélegeztetett állapot), úgy kérjük, kezelőorvosától szíveskedjen kérni egy erre vonatkozó igazolást.
 • Elhunyt dokumentációjának kikérése esetében kizárólag az elhunyt egyenesági hozzátartozója, örököse járhat el (kivétel: meghatalmazott; egyenesági hozzátartozók hiányában olyan személy, aki büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozik, hogy az elhunytnak élő hozzátartozója, örököse nincs).
 • Elhunyt esetében csak a halál előtti ellátással kapcsolatos dokumentáció kérhető ki, illetve a halált okozó betegséggel összefüggésbe hozható kezelés(ek) dokumentációja.
 • Az elhalálozás helye szerinti osztályról kérhető 1 példány halotti epikrízis térítésmentesen, amennyiben azt az elhunyttal kapcsolatos ügyintézés során nem kapta meg.
 • A boncolási jegyzőkönyvet (boncolás esetén) külön kérelmeznie kell a fentiekben leírt módon. Felhívjuk figyelmét, hogy intézményünk halottvizsgálati bizonyítványt állít ki, a halotti anyakönyvi kivonat az illetékes anyakönyvvezetőnél kérhető.
 • Tájékoztatom továbbá, hogy hatósági eljárás (pl.: balesetben elhunytak) esetén nem Intézményünk boncolja az elhunytat, így a jegyzőkönyvet sem áll módunkban rendelkezésére bocsátani. Kérelmével szíveskedjen az illetékes Rendőrkapitányságot megkeresni!
 • Intézményünk kizárólag a Csolnoky Ferenc Kórházban, Sümegi Pszichiátriai Centrumban, illetve a 2020. október 31-ig működő Dobai Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályon történt vizsgálatokkal és kezelésekkel kapcsolatos orvosi dokumentáció hiteles másolatát tudja rendelkezésére bocsátani. Más intézményekben történt vizsgálataival és kezeléseivel kapcsolatos orvosi dokumentáció kérelmezése ügyében szíveskedjen az illetékes intézmény titkárságát megkeresni.

 

Mennyi időn belül kapja kézhez az iratokat?

 

 • Az orvosi dokumentációját a kérelem beérkezésétől számított legfeljebb 30 munkanapon belül adjuk át Önnek. Az átvétel időpontjáról kollégáink értesítik Önt a kérelmen szereplő elérhetőségein keresztül.

 

Az orvosi dokumentáció költsége

 • Az orvosi dokumentáció kiadása első alkalommal ingyenes, minden további másolatért az intézmény a Térítési Szabályzatában szereplő díjat kell megfizetni. A hatályos Térítési Szabályzatot elérheti, ha ide kattint!
 • A díjat a dokumentáció átvételekor a Csolnoky Ferenc Kórház Pénztárában tudja befizetni. Cím: 8200 Veszprém Kórház u. 1. „D” épület 1. emelet.

A pénztár nyitvatartása: H-CS 8:00-14:00; P 8:00-12:00

 

Mikor és hol és hogyan veheti át a dokumentációt?

 Az orvosi dokumentáció átvételére adatvédelmi ok miatt kizárólag személyesen vagy meghatalmazás útján van lehetőség.

 • Személyes átvétel helyszíne: „E” épület (főépület) földszint Betegfelvételi Iroda 0. ablak. (8200 Veszprém, Kórház utca 1.)
 • Meghatalmazás: ebben az esetben egy erre a célra rendszeresített nyomtatványt kell kitöltenie, melyet elér, ha ide kattint, illetve átveheti azt kórház Központi Betegfelvételi Irodáján. Fontos, hogy ezt a dokumentumot a meghatalmazott személy mindenféleképpen hozza magával az ügyintézéshez.

 

Amennyiben nincs lehetősége személyesen átvenni a kért dokumentációt, illetve meghatalmazással sem tud élni, úgy szíveskedjen ezt jelezni kérelmén. Különleges esetben – kizárólag főigazgatói engedély alapján – a dokumentációt postázzuk, ám ennek plusz költsége van. A küldeményt a Magyar Posta üzleti csomagként emelt díjon kézbesít, ennek díját megtalálja a Magyar Posta honlapján. Felhívjuk a figyelmét, hogy a postaköltség díja a kérelmezőt terheli!

A kérelmezőnek az fent említett módokon túl lehetősége van arra is, hogy személyes orvosi dokumentációját térítésmentesen letöltse az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (EESZT) keresztül! A belépéshez először regisztrálnia kell Magyarország Ügyfélkapuján (https://ugyfelkapu.gov.hu/), majd ezt követően az EESZT lakossági portálján (https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal), ahol a lekérdezéshez saját érvényes tajszámát is meg kell adnia. Minden magyar állampolgár összes lényeges egészségügyi adata 2017. november 1-től a központi adatbázisba került.

Kérdés esetén kérjük írjon emailt: a dokumentacio@vmkorhaz.hu, vagy hívja kollégánkat a +36 88 556 293-as telefonszámon.

(Forrás: Csolnoky Ferenc Kórház)