• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

Veszprém – Teljes mértékben felújították, modern műszerekkel látták el a megyei kórház sürgősségi osztályát, január elejétől már itt látják el a rászoruló betegeket. A felújítás nemcsak a konkrét sürgősségi ellátásnak helyet biztosító részlegre terjedt ki, hanem a kapcsolódó, kiszolgáló egységekre is, így a gyermekambulanciára és a radiológiai osztályra. A beruházás keretében újították fel az audiológiát is, mivel az átalakítások miatt el kellett költöztetni a régi helyéről. Az A és a D épület között összekötő folyosót alakítottak ki, így a két részleg között ettől kezdve nem kell a szabadban szállítani a betegeket. Akadálymentesítettek minden épületrészt, a nem látók biztonságát a közlekedési útvonalak mentén elhelyezett rozsdamentes fogódzók is segítik.

 

A felújított sürgősségi osztályt a múlt héten adták át dr. Navracsics Tibor (középen) miniszterelnök-helyettes jelenlétében (Fotó: Gáspár Gábor)
A felújított sürgősségi osztályt a múlt héten adták át dr. Navracsics Tibor (középen) miniszterelnök-helyettes jelenlétében (Fotó: Gáspár Gábor)

A meghatározóan uniós pályázatból finanszírozott beruházás összköltsége megközelíti a félmilliárd forint, ebből 90 milliót a tulajdonos megyei önkormányzat biztosított. Az A épületben a sürgősségi osztályhoz tartozó helyiségekben megújították a burkolatokat és új nyílászárókat építettek be. Kizárólag olyan anyagokat használtak fel, amelyeket extrém igénybevételre terveztek, így azok képesek sokáig, megfelelő minőségben kiszolgálni az intézményt. Összesen 1400 négyzetméter hidegburkolást végeztek el.

(Forrás: naplo-online.hu)