• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
  • +36 88 556-000
  • info@csfk.hu

Tisztelt Betegeink!

Mint ahogyan arról a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta Önöket, Veszprémben az Egyetem utcában II. világháborús robbanótestet találtak, melyet 2022. augusztus 9-én hatástalanítanak. A művelet idejére – a lakosság biztonsága érdekében – a robbanótest felfedezési helyétől mintegy 500 méter sugarú körben a területet a rendőrség kiüríti és lezárja.

A kijelölt területen belül helyezkedik el a Csolnoky Ferenc Kórház is, ám a Magyar Honvédség Tűzszerészeti Szolgálatának vizsgálata alapján az intézménynek csak bizonyos területeit, egységeit kell kiüríteni. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a pácienseink, mind pedig dolgozóink – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek, azonban a kórház megközelítése a hatástalanítás időtartama alatt akadályozott lesz.

Tekintettel erre a Csolnoky Ferenc Kórház működése az érintett időszakban az alábbiak szerint módosul:

 1. augusztus 8-án (hétfő) és 9-én (kedd) látogatási tilalom lesz érvényben a Csolnoky Ferenc Kórház teljes területén.
 2. augusztus 8-án 8 órától augusztus 9-én 24 óráig felvételi zárlat lesz az intézmény valamennyi osztályán. A sürgős, azonnali kórházi felvételt igénylő betegeket az Országos Menőszolgálat a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt társintézményekbe szállítja.
 3. A fekvőbeteg-ellátásra, tervezett beavatkozásra (műtétre) előjegyzett pácienseket telefonon értesítik a kórház munkatársai arról, hogy a korábban egyeztetett időpont helyett mikor kell jelentkezniük az intézményben.
 4. augusztus 9-én a kórház valamennyi szakrendelése és ambulanciája zárva lesz. Ez azt jelenti, hogy sem a kórház főépületében, sem a Komakút téri rendelőben nem fogadják a járóbetegeket! Az időpont-előjegyzéssel rendelkezőket a kórház munkatársai telefonon értesítik és új időpontot egyeztetnek az érintettekkel.
 5. A kórház területének lezárása miatt az alapellátást biztosító háziorvosi ügyelet (mely szervezetileg nem a kórházhoz tartozik) 2022. augusztus 9-én reggel 7 óra után nem fogadja a betegeket.
 6. A Csolnoky Ferenc Kórház oltópontja 2022. augusztus 9-én zárva lesz, legközelebb augusztus 12-én várják az intézmény munkatársai az oltásra érkezőket.
 7. A sürgősségi ellátás igénybevételével kapcsolatos tudnivalókról hétfőn tájékoztatjuk a lakosságot honlapunkon (www.csfk.hu) és a Facebook oldalunkon (facebook.com/csolnokyferenckorhaz).

 

Bízunk benne, hogy a Csolnoky Ferenc Kórház működése lehető legrövidebb időn belül a megszokott rendben folytatódhat tovább.

A felkészülési és a lezárási időszak komoly szervezési munkát igényel az intézmény dolgozói részéről is. Mindent óvintézkedést megteszünk annak érdekében, hogy a betegek és az egészségügyi dolgozók biztonságát garantáljuk – ehhez kéri a Csolnoky Ferenc Kórház a betegek, a hozzátartozók, valamint a lakosság türelmét, megértését!

Köszönjük együttműködésüket!

Tisztelettel:

Dr. Töreki-Vörös Ibolya
megyei irányító intézményvezető főigazgató