• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

Veszprémben megújul a Komakút tér 1. szám alatti – Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kormányhivatal, valamint a Csolnoky Ferenc Kórház

közös használatában álló – épület személyfelvonó liftje. A beruházáshoz Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 6,180 millió forinttal járul hozzá, a korszerűsítés teljes összege 18,542 millió forint. A felújítás a kormányhivatal ügyfeleinek és szakrendelőintézetébe érkező betegeknek a kényelmét szolgálja, modernizációja a közfeladat-ellátás minőségét is emeli.

Az új lift a korábbi 4 helyett 9 ember szállítására lesz alkalmas, automata külső-belső ajtóval üzemel, környezetbarát technológiával készült (hajtómű nélküli). A korábbi liftnél jóval kisebb energiafogyasztású, biztonságosabb, a jelenlegi hatályos üzemeltetési-biztonsági szabályoknak, szabványoknak teljes mértékben megfelel. Nagy előnye, hogy a mozgásukban korlátozott személyek is használhatják, a kerekesszéket is befogadó fülkében a lift nyomógombjai és kijelzője könnyen elérhető, illetve látható. A gyengénlátók számára Braille írással ellátott nyomógombok segítik a tájékozódást.

Az egészségügyben különösen fontos, hogy megbízható berendezések szolgálják a betegek biztonságos szállítását – mondta dr. Töreki-Vörös Ibolya, a felújítás apropóján rendezett sajtótájékoztatón. A Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója szerint a szakrendelő személyfelvonója mára elavult, a berendezés elhasználódott, ez pedig jelentősen befolyásolta az üzemképességet és használhatóságát, így annak modernizációja elengedhetetlenné vált. Az állami intézmények számára a gazdaságos üzemeltetés is fontos – tette hozzá, az önkormányzat segítségével vásárolt berendezés a jövőben biztonságos és kényelmes közlekedést biztosít a betegeik és a Kormányhivatal ügyfelei számára.”

Dr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyula
Dr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyula

A sajtótájékoztatón Porga Gyula, Veszprém polgármestere emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 1,5 évben a legnagyobb terhelés az egészségügyet érte. „Mi nem lehetünk elég hálásak azért, amit a betegellátás és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében tettek az orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók, akik valóban a frontvonalban álltak és erőt, energiát, időt nem spórolva mindent megtettek a betegekért. Magyarország járványkezelése az egészségügyi dolgozók áldozatos és fáradhatatlan munkájának köszönhetően működik ilyen jól, mi pedig próbáljuk meghálálni ezt – bár tudjuk, hogy ez lehetetlen. Itt az ideje, hogy egy picit visszaadjunk abból, amit kaptunk. Ezért is tartotta kiemelten fontosnak az önkormányzat, hogy támogassa a lift megvalósulását.”

(Forrás: Csolnoky Ferenc Kórház)