• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
    • +36 88 556-000
    • info@csfk.hu

A Csolnoky Ferenc Kórház és a megyében működő társintézményei 2022. január 15-től megkezdték a Covid-19 elleni vakcina 4. emlékeztető oltásának beadását. 

A megyei kórház oltópontján hétfőtől szombatig 8-18 óráig, vasárnap pedig 8-16 óráig jelentkezhetnek azok, akik szeretnék felvenni a 4. oltást – ennek feltétele az, hogy a 3. vakcina beadása után legalább 4 hónap teljen el. Mivel a vakcinák beadásának időpontja napra pontosan rögzített az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Térben (EESZT), így fontos, hogy az oltásra jelentkezők ellenőrizzék, mikor kapták meg a 3. oltásukat.

Mikor, milyen vakcina?

Az oltóanyag típusát – ahogy korábban, úgy most, a 4. vakcina esetében is – az oltásra érkező kérését figyelembe véve, az eljárásrend szerint, az oltóorvos döntése alapján választják ki. Alapesetben 4. oltásként többnyire az alap immunizálás – vagyis az első két oltás – után kapott emlékeztető, vagyis a 3. oltással megegyező vakcinát ajánlják az orvosok. Vagyis például 2 Sinopharm és 1 Pfizer után 4. oltásként ismét Pfizert oltóanyagot kap az, aki nem szeretne más típusú oltóanyagot választani. Ha mindhárom oltás ugyanazzal a vakcinával történt akkor az ajánlott eljárásrend alapján zajlik az oltás, így például 3 Pfizer oltás után kérhető Sinopharm, Janssen, Astra Zeneca, Moderna, Pfizer is.

Időpontfoglalás már regisztrálhatnak az EESZT-ben! 

Már lehet időpontot foglalni a 4. oltásra EESZT rendszerében, akik nem akarnak élni az előjegyzés lehetőségével, azok nélkül azokat az akciónapokon, hétfőtől-szombatig 8-18 óráig, vasárnap pedig 8-16 óráig várjuk!

Milyen dokumentumokat hozzanak magukkal?

Kérjük, az oltáshoz hozzák magukkal az első három oltással kapcsolatos igazolásukat és/vagy a védettségi plasztik kártyájukat. A 4. oltáshoz szükséges beleegyező nyilatkozat letölthető már honlapunkról  (kattintson ide!) , az oltásról szóló igazolást is előre letölthetik, kitölthetik (kattintson ide!), ezzel helyben gyorsulhat az adminisztrációs folyamat!

Oltási akciónapok

Januárban tovább folytatódnak az oltási akciónapok, minden csütörtökön, pénteken és szombaton regisztráció és/vagy időpont foglalás nélkül várjuk Önöket.

Állunk rendelkezésükre – miben segíthetünk?

Amennyiben időpont foglalás során akadályba ütköznének, illetve második, harmadik oltás beadásának pótlásával kapcsolatban, illetve időpont-egyeztetés miatt érdeklődnek, kérjük, keressék bizalommal oltási koordinátorunkat a +36 88 556-226-os telefonszámon vagy a covidoltas@vmkorhaz.hu címen.

(Forrás: Csolnoky Ferenc Kórház)