• 8200 Veszprém, Kórház utca 1.
  • +36 88 556-000
  • info@csfk.hu

NEUROLÓGIA ÉS STROKE OSZTÁLY

8200 Veszprém, Kórház utca 1.,
D. épület 3. emelet
+36 88 556 314
ideggyogy@vmkorhaz.hu

dr. Imre Piroska

OSZTÁLYVEZETŐ:
Dr. Imre Piroska osztályvezető főorvos
ideggyogy@vmkorhaz.hu
+36 88 556 314

Csajági Tímea

FŐNŐVÉR:
Csajági Tímea
csajagi.timea@vmkorhaz.hu
+36 88 556 315

JÁRÓBETEG-ELLÁTÁS

A Csolnoky Ferenc Kórház Neurológia és Stroke Osztályának munkatársai a Veszprém megyében élők azonnali ellátást igénylő neurológiai és stroke-eseteinek ellátásáért felelnek; fekvőbeteg-ellátás keretében évente 1200−1300, járóbeteg-ellátás körében pedig 9700−10 000 páciens gyógyítását, gondozását végzik. Az osztályon 4 szakorvos, 2 szakorvosjelölt, 4 rezidens, logopédus, pszichológus, 14 ápoló, 4 segédápoló, 2 EEG-asszisztens és 3 adminisztrátor dolgozik. Az osztály 5, dedikáltan stroke-betegek ellátására fenntartott ágyat és 40 általános neurológiai ágyat működtet, és további 5 szakrendelésen, ambulancián fogadják a veszprémi lakosokat.

Az akut, azonnali ellátást igénylő betegek a Csolnoky Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán „keresztül” érkeznek a Neurológia és Stroke Osztályra, illetve a szakrendeléseken, ambulanciákon történt egyeztetést követően várják a pácienseiket az osztály dolgozói

Tisztelt Betegünk!

Tisztelettel köszöntjük Önt a Csolnoky Ferenc Kórház Neurológia és Stroke Osztályán!

Ha fekvőbeteg-ellátásra érkezik, akkor kérjük, először az „E” épület földszintjén található Központi Betegfelvételi Irodánál jelentkezzen, ahol személyes adatainak egyeztetése zajlik majd. Szükség lesz a tajkártyájára, lakcímkártyájára és személyi igazolványára.

Ezt követően készítse elő beutalóját és egyéb dokumentumait, és a központi felvételi eljárás után jelentkezzen az osztály osztályirodáján, mely a D. épület 3. emeletén található. Az előjegyzett betegek felvétele 8 órától kezdődik.

Milyen dokumentumokra lesz szükség az osztályos felvételkor?

 • a Neurológia és Stroke Osztályra szóló beutalóra,
 • minden, az aktuális állapottal összefüggésbe hozható és összefüggésbe nem hozható betegségekről dokumentációra
 • rendszeresen szedett gyógyszerek listájára, a gyógyszerek adagolásával kapcsolatos információkra
 • a vérrögoldó kezelés indításához pontosan kell tudnunk, hogy mikor vette be utolsó alkalommal vérhígító és véralvadásgátló gyógyszerét,
 • legközelebbi hozzátartozójának elérhetőségére, nevére.

Milyen felszerelést hozzanak magukkal a betegek?

Hálóruhát, köntöst, papucsot, evőeszközöket (kés, villa, kanál, kiskanál), poharat, szalvétát, tisztálkodási eszközöket.

Mi történik a felvétel után?

A dokumentumok átadása után foglaljon helyet a váróhelyiségben, arra kérjük, hogy az osztályos nővér érkezéséig várjon türelemmel, aki a betegfelvétel további menetéről, az elhelyezésről tájékoztatja Önt. Kórtermi elhelyezése után az osztályos orvos kikérdezi Önt betegségei felől, megvizsgálja, kitölti kórlapját, tájékoztatja a várható vizsgálatokról és beavatkozásokról, melyek elvégzéséhez a hozzájárulására lesz szükségünk. Az írásban átadott betegtájékoztató elolvasása után a beleegyező nyilatkozatot alá kell írnia, amennyiben kérdése van, kérdezze orvosát, illetve az osztályos nővért. A beavatkozások egy körét külön is dokumentálni kell, mint pl. agyvízvétel, hasfalon át beültetett gyomorszonda bevezetése, vérátömlesztés.

A betegek elhelyezése

A Neurológia és Stroke Osztályra érkező betegeket 2−4 ágyas, komfortos kórterembe helyezzük el. Pácienseink részére tévészobát, hűtószekrényt, wifit biztosítunk.

A Neurológia és Stroke Osztály működési rendje

 • 06:00−06:15 osztályátadás, nővérváltás
 • 06:00−07:00 fekvőbetegek ápolása
 • 08:00−9:30 orvosi megbeszélés
 • 8:30−9:00 kezelőorvosi vizit
 • 07:00−08:00 reggeli- és gyógyszerosztás
 • 7:30−14:00 vizsgálatok, műtéti előkészítések, műtétek
 • 11:00−13:00 otthonukba távozó betegek zárójelentéseinek elkészítése, átadása
 • 11:30-tól 12:00 ebéd osztása
 • 13:00−14:30 főorvosi vizit (hétfő-szerda-péntek)
 • 13:00 gyógyszerosztás
 • 16:30−17:30 vacsoraosztás
 • 19:00 gyógyszerosztás
 • 18:00−18:15 osztályátadás, nővérváltás
 • 00 ügyeletes orvosi vizit

 

Kérjük betegeinket, hogy látogatóikat délután 15 és 17 óra között fogadják, ez az az időpont, mely legkevésbé zavarja a betegellátás menetét.

Kérjük betegeinket, hogy a vizitek ideje alatt tartózkodjanak kórtermeikben, és ekkor mellőzzék a mobiltelefon, elektromos szórakoztató eszközök használatát!

Hasznos információk

 • Kérjük betegeinket, hogy a műtéti beavatkozás reggelén és vérvétel előtt ne reggelizzenek. A műtőbe kerüléskor semmilyen ékszert nem vihetnek magukkal, körömlakkot, rúzst használni nem szabad!
 • Kérjük Önöket, hogy értékeiket, pénzt, mobiltelefont ne hagyjanak szabadon, mert ezek eltűnéséért felelősséget nem vállalunk. Ha jelentősebb érték van Önöknél, akkor ezt jelezzék az osztályos nővér felé, aki átvételi elismervény ellenében gondoskodik azok megőrzéséről.
 • Felhívjuk betegeink figyelmét, hogy osztályunkon dohányozni, alkoholt fogyasztani tilos!
 • Kérjük betegeinket és látogatóikat, hogy a fentiek megtartásával és magatartásukkal segítsék elő a kórház és osztályunk rendjének és tisztaságának megőrzését. Amennyiben kérdésük van, forduljanak bizalommal hozzánk.

Házirend

Kérjük, hogy az ellátás igénybevétele előtt olvassa el a Csolnoky Ferenc Kórház Házirendjét, abban minden, a zavartalan kórházi tartózkodáshoz szükséges információt megtalál! >> kattintson ide!

Hol és hogyan kérhetnek felvilágosítást a hozzátartozók?

Kérjük, olvassa el a Házirendet, a felvilágosítással kapcsolatban minden szükséges információt megtalál a szabályzatunkban.

Az ellátással kapcsolatos visszajelzés módja

Kérjük, jelezze, ha bármiben segítségére lehetünk, panasz esetén forduljon kezelőorvosához, illetve az osztályvezető főorvoshoz.

Betegjogi képviselőnk elérhetőségét megtalálja, ha ide kattint! >>

Kérjük, ha elégedett volt az ellátással, azt is írja meg a ideggyogy@vmkorhaz.hu e-mail-címre! Köszönjük!

A Neurológia és Stroke Osztályon a mindenkor aktuális hazai és nemzetközi irányelvek szerint történik a betegellátás. A konferenciákon való részvétel, előadások tartása rendszeres. Gyógyszervizsgálatok keretében kutató munkákhoz kapcsolódunk. Orvostanhallgatók, neurológus és nem neurológus rezidensek és szakorvosjelöltek képzésében folyamatosan részt veszünk.

A Neurológiai Osztály 1983-ban indult az akkor új „D” épületben Dr. Fazekas András vezetésével, 1986-tól 1993-ig Dr. Kiss Gábor, majd 1994-től 2011-ig Dr. Bartos László vezette az osztályt. Dr. Imre Piroska 2011 óta vezeti az osztályt, melynek profilja folyamatosan bővült, részben az igények, részben a tudomány adta új lehetőségeknek köszönhetően.